- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska | 600 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 200 |
Cibule | 400 |
Rajčata sušená v oleji | 40 |
Česnek | 5 |
Olivy černé | 80 |
Olej olivový | 20 |
Chléb pšeničný celozrnný průměr | 200 |
Dochucovadla:
bobkový list, tymián, chilli
Energetická hodnota celkem: 6288 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1572 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Všechny suroviny kromě oliv dáme do Zepter nádoby. Přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni zhruba 10 minut. Teplotu kontrolujeme podle tepelné regulace na poklici Zepter Syncro-Clik. Vypneme zdroj ohřevu a před odklopením poklice stiskneme červený knoflík. Vyjmeme tresku a uložíme na teplé místo. Suroviny v nádobě rozmícháme na omáčku. Do omáčky přidáme olivy. V grilovací nádobě Zepter Quadra krátce opečeme krajíčky chleba. Plátky tresky podáváme s omáčkou a chlebem. Místo sušené tresky můžeme použít filety z jiných ryb, například z halibuta, lososa, okouna, atd. Můžeme také použít rajčatové pyré. Více o zdravém vaření v nádobí Zepter na www.zepterclub.cz
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.